Μαίρη Δούτση “Κοίτα στα Μάτια μου”

Μαίρη Δούτση “Κοίτα στα Μάτια μου”

Με τις σημαντικές υπογραφές της Ελένης Τσαλιγοπούλου και του Σπύρου Χατζηκωνσταντίνου στη μουσική και του Κώστα Λειβαδά στους στίχους. η νέα τραγουδίστρια Μαίρη Δούτση παρουσιάζει το πρώτο της single από τη Feelgood Records με τίτλο «Κοίτα στα μάτια μου».

Ένα δροσερό τραγούδι με το οποίο οι 3 δημιουργοί μας συστήνουν την εξαιρετική φωνή της Μαίρης Δούτση. Μια φωνή δροσερή, μελωδική που δεν περνάει απαρατήρητη από το πρώτο άκουσμα.

Το video clip του τραγουδιού σκηνοθέτησε ο Συνοδινός Μοσχίδης.

 

Λίγα λόγια για τη Μαίρη Δούτση

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νάουσα Ημαθίας και τα πρώτα της βήματα στη μουσική ήταν τα μαθήματα πιάνου. Έχει αποσπάσει συνολικά 6 βραβεία σε διαγωνισμούς παραδοσιακού τραγουδιού με κριτική επιτροπή τον Χρόνη Αηδονίδη και την Δόμνα Σαμίου, ενώ μέχρι σήμερα σπουδάζει κλασικό τραγούδι και τεχνικές, συμμετέχοντας παράλληλα σε χορωδίες. Επαγγελματικά με το τραγούδι ασχολείται από το 2004 ως μέλος του συγκροτήματος “Δάρνακες” πραγματοποιώντας συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 2006 πήρε μέρος στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης ερμηνεύοντας το τραγούδι “Νότες Μαγικές” σε μουσική και στίχους του Παναγιώτη Ανδρεάδη.

Την ίδια χρονιά ξεκίνησε η συνεργασία της με τον ποιητή Δημήτρη Μπρούχο ερμηνεύοντας ως μέλος της Χορωδίας Ναούσης τραγούδια του από το ορατόριο “Απόστολος Παύλος, το σκεύος της εκλογής” σε μουσική Μίμη Πλέσσα και καθιερώθηκε σε βασική ερμηνεύτρια των έργων του: «Άγιες Μνήμες – ποιητική μονογραφία εμπνευσμένη από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Μαρτυρικού Πόντου» (2007), «Ανέστιος σε ξένη γη – πολυφωνικό δρώμενο εμπνευσμένο από την Ξενοφοβία και τη Φιλαδελφία» (2008), «Ο Χαλασμός της Νάουσας – 1822μ.Χ., Ελληνική ραψωδία» (2010), «Παύλειες Ποιητικές και Μουσικές Ψηφίδες» (2014), «Αγάπησα το μαρτύριο – Άγιος Λουκάς: των πασχόντων ιατρός και λιμάνι, ορατόριο» (2015), «Για μια φλεγόμενη ψυχή…Κωνσταντίνος ο Υδραίος, Άγιος Νεομάρτυς» (2017) σε μουσικές συνθέσεις των Μίμη Πλέσσα, Δημήτρη Παπαδημητρίου και του ίδιου του ποιητή. Στα παραπάνω έργα, συνεργάστηκε με τη Φωτεινή Δάρρα, τον Ηλία Κλωναρίδη, τον Φίλιππο Νικολάου, τον Αντώνη Ρέμο, τον Γρηγόρη Βαλτινό, τους αδερφούς Κωνσταντίνο και Ματθαίο Τσαχουρίδη κ.ά., υπό τη διεύθυνση των συνθετών. Το καλοκαίρι του 2008 η μουσική μονογραφία “Άγιες Μνήμες” κυκλοφόρησε σε cd, στο οποίο ερμηνεύει το τραγούδι “Αλησμόνητη Πατρίδα”.

Το 2012, ως επίσημα προσκεκλημένη ερμηνεύτρια, εμφανίστηκε στην ιδιαίτερη δεξίωση για την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, παρουσία της Πριγκίπισσας Άννας της Αγγλίας.

Σε συναυλιακές διοργανώσεις, αφιερώματα και μουσικές παραστάσεις συνεργάστηκε με τον Κώστα Φαλκώνη, τον Χάρρυ Κλυνν, τον Κώστα Καλδάρα, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Κώστα Λειβαδά, τον Κώστα Μακεδόνα, τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη, τη Λιζέτα Καλημέρη, την Κατερίνα Κούκα, τον Δημήτρη Μπάση, τη Λαϊκή Ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης”, τον Μανώλη Λιδάκη, τον Γιάννη Μπέζο, τον Ταξιάρχη Χάνο, κ.ά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *