ΜΑΝΙΑ ΣΑΜΠΑ

mania-500Για τη Μάνια Σαμπά, στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα. Τα ραδιοφωνικά της προγράμματα την έχουν καθιερώσει ως την “πιο γλυκιά και παιχνιδιάρικη φωνή” του ραδιοφώνου. Η ελληνική παροικία του Μοντρεάλ την αγκάλιασε και την αγάπησε αμέσως, από τα πρώτα κιόλας προγράμματά της, σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης. “Αυτή την αγάπη, τη νιώθω συνέχεια, κάθε μέρα και αισθάνομαι τεράστια ευγνωμοσύνη, ευθύνη και χαρά για όλους αυτούς τους ανθρώπους, που επιλέγουν εμένα για να τους φτιάχνω τη διάθεση”, λέει η Μάνια.

Η πιο γλυκιά φωνή του ραδιοφώνου, όμως, δεν είναι μόνο μια φωνή. Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου σπούδασε δημοσιογραφία με εξειδίκευση στις ραδιοφωνικές παραγωγές. Από πολύ νωρίς στην καριέρα της, συνεργάστηκε με μεγάλους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας, όπως ο Antenna, Αθήνα 984, Eva Music. Στο βιογραφικό της συμπεριλαμβάνονται συνεργασίες σε τηλεοπτικές παραγωγές για το Star Channel, ως συντάκτης. Νιώθει τυχερή και υπερήφανη, γιατί όχι μόνο ήταν στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της ιστορικής αθλητικής διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αλλά γιατί εργάστηκε στο Ολυμπιακό Χωριό, στο Τμήμα Τεχνολογίας, εξυπηρετώντας χιλιάδες αθλητές από όλο τον κόσμο. Για την απόδοση και το ήθος της, βραβεύτηκε από την Επιτροπή Διοργάνωσης των αγώνων.

Στο Μοντρεάλ, έφτασε ως “ερωτική μετανάστρια”, ακολουθώντας τον σύντροφο της ζωής της. Αγάπησε αμέσως την πόλη, (σ.σ.: εκτός από το μετρό), τα πάρκα, τα σκιουράκια και το χιόνι.

Παράλληλα με την συνεργασία της στο Greek Music Radio, όπου κατέχει τη θέση της Διευθύντριας του Μουσικού Τμήματος, εργάζεται ως νηπιαγωγός στα σχολεία συμπληρωματικής εκπαίδευσης της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ. Επιπλέον, συνεργάζεται με φορείς, προσφέροντας υπηρεσίες ως εθελόντρια.