ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ “SUNSETS IN THE AEGEAN SEA”

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ “SUNSETS IN THE AEGEAN SEA”

Ο μοναδικός σολίστ και ο πιο σημαντικός κλαρινετίστας της γενιάς του στην Ελλάδα, καθώς επίσης στην Τουρκία και στα Βαλκάνια, ο Θανάσης Βασιλόπουλος επιστρέφει με το μαγικό mini EP “Sunsets In The Aegean Sea (Volume 1)”, το οποίο κυκλοφορεί από την Panik Records. Ακούστε το εδώ! Το mini EP περιλαμβάνει 3 τραγούδια, ανάμεσά τους και δυο συμμετοχές με σπουδαία ονόματα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας.

To mini EP ξεκινάει με το ατμοσφαιρικό “Earth Child”, το οποίο έγραψε ο ίδιος. Στο βιολί είναι ο Γιάννης Θεριανός ενώ την παραγωγή την έχει κάνει ο Σπύρος Μεταξάς. Στη συνέχεια ακολουθεί το “Sunset in Santorini”, το οποίο έγραψε μαζί με τον Andrew Pololos. Ο DJ και παραγωγός που έχει βάση το Montreal έχει πραγματοποιήσει events σε όλο τον κόσμο – από την Αυστραλία και την Κροατία μέχρι το Μεξικό και την Ελλάδα. Η νέα του δουλειά ολοκληρώνεται με το “Nafsu”, την συνεργασία του με τον κορυφαίο και παγκοσμίως αναγνωρισμένο Ισπανό καλλιτέχνη, Nacho Sotomayor. Ο δημιουργός τεράστιων chill και lounge επιτυχιών έχει κάνει την παραγωγή, το mix και το master ενός ακόμα αριστουργήματος, που αναμένεται να μας συντροφεύει καθ’ όλη την διάρκεια του φετινού καλοκαιριού.

Το “Sunsets in the Aegean Sea” είναι το πρώτο από τα 3 mini EPs που θα κυκλοφορήσει ο Θανάσης Βασιλόπουλος, πριν μας παρουσιάσει το τρίτο digital album του, το οποίο εκτός από μεγάλες εκπλήξεις, αναμένεται να βγει αργότερα μέσα στη χρονιά.

Ο Θανάσης Βασιλόπουλος ασχολείται με τη μουσική από την ηλικία των 5 ετών, προέρχεται από οικογένεια μουσικών. Σαν σολίστ έχει συνεργαστεί με Έλληνες superstars και πολύ σημαντικούς συνθέτες, όπως με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου (Vangelis), τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Σταμάτη Σπανουδάκη και πολλούς άλλους. Μέχρι σήμερα συνεργάστηκε, σχεδόν, με όλους τους Έλληνες καλλιτέχνες (σε ηχογραφήσεις και ζωντανές εμφανίσεις) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ένας από αυτούς είναι και ο Joe Bonamassa, ο οποίος τον προσκάλεσε να συμμετάσχει στο album του “Black Rock”, όπου συμμετείχε και ο θρύλος της blues, B.B. King! Επίσης ο Θανάσης Βασιλόπουλος ήταν special guest στην συναυλία του ίδιου διεθνούς φήμης κιθαρίστα, στο Jazz Festival του Montreux της Ελβετίας. Τον Νοέμβριο του 2020 κυκλοφόρησε τα “Para Bailar” και “Gitana Morena” σε συνεργασία με τον Victor Espinola και η παραγωγή των 2 τραγουδιών έγινε στο Miami από μια ομάδα βραβευμένων με Grammy μουσικών. Αυτή την περίοδο βρίσκεται στο studio δουλεύοντας πάνω στη νέα του δισκογραφική δουλειά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *