Παναγιώτα Τσίτσου Αχ, και να’ μασταν Ελλάδα

Παναγιώτα Τσίτσου Αχ, και να’ μασταν Ελλάδα

To “Αχ , και να’ μασταν Ελλάδα”, είναι ένα τραγούδι με έντονα στοιχεία παραδοσιακής μουσικής, που γράφτηκε με έναν αυθόρμητο αναστεναγμό πόνου, για να χαϊδέψει και να ενώσει όλες τις ελληνικές ψυχές του απόδημου ελληνισμού. Και το κατάφερε! Η από καρδιάς ερμηνεία της Παναγιώτας Τσίτσου, καθώς και η συνυπογραφή της στη μουσική και στους στίχους του τραγουδιού, προσγειώνουν τα συναισθήματά μας, στο καλοκαίρι της Ελλάδας, “εμάς του εξωτερικού” που πάντα λέμε με τρεμάμενη φωνή “Αχ, και να’ μασταν Ελλάδα”. 

Συνδημιουργοί του τραγουδιού, που ένωσαν τα αισθήματά τους, είναι ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης – μουσική και Βίκυ Πολύζου – στίχοι. Έκπληξη προκαλούν τα γυρίσματα του videoclip που έγιναν στο Lachine Canal, το όποιο βρίσκεται στο Montreal του Canada, με τη συμμετοχή του  παραδοσιακού χορευτικού συγκροτήματος “La Troupe Folklorique Grecque Syrtaki”. 

Αχ , και να’ μασταν Ελλάδα – Παναγιώτα Τσίτσου

Music Video Credits: AT Films: Stazi Tekertalis Σενάριο/Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Ρουμελιώτης

Μουσική: Παναγιώτα Τσίτσου – Παναγιώτης Ρουμελιώτης

Στιχοι: Παναγιώτα Τσίτσου – Βίκυ Πολύζου

Ενορχήστρωση: Παναγιώτης Ρουμελιώτης

Έπαιξαν οι μουσικοί: Κρουστά: Γιώργος Γκιόκας Μπάσο-Λαούτο: Δημήτρης Σίντος Κιθάρα: Παναγιώτης Ρουμελιώτης Κανονάκι: Ηλίας Μαντικός Δεύτερη φωνή: Σιδερής Μαυράκης Recording/Mixing: Παναγιώτης Ρουμελιώτης Recording/Mastering: Μπάμπης Μπίρης Φιλική συμμετοχή: Αθανάσιος Κωτσοβός – Κωνσταντίνος Κουτσιμάνης. Στο παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα “La Troupe Folklorique Grecque Syrtaki” χόρεψαν οι: Μαγδαληνή Σεντεμέντε, Περσεφόνη Σύρου, Καλίστα Σεντεμέντε, Ιωάννης Τσαμπαλιέρος, Ηλίας Ορφανός και Εμμανουήλ Ορφανός.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *