Γιάννης Κότσιρας – Σταύρος Νιφοράτος “Τα Μαγικά Φτερά”

Γιάννης Κότσιρας – Σταύρος Νιφοράτος “Τα Μαγικά Φτερά”

Κυκλοφορεί ένα ολοκαίνουργιο υπέροχο τραγούδι με τον Γιάννη Κότσιρα και μια νέα εξαιρετική και πολύ ιδιαίτερη φωνή, αυτή του Σταύρου Νιφοράτου.

«Τα Μαγικά Φτερά» σε στίχους του Νίκου Μωραϊτη και μουσική του Γιώργου Κυριάκου, είναι ένα μελωδικό, ρομαντικό τραγούδι, ένα τραγούδι που είχαμε ανάγκη όλοι να ακούσουμε! Ξυπνάει συναισθήματα, προκαλεί τρυφερότητα, εκπέμπει αγάπη! Ακούστε το και αφεθείτε αβίαστα στα συναισθήματα που θα σας προκαλέσει!

Η σκηνοθεσία του music video είναι του Κώστα Καρύδα.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΦΟΡΑΤΟΣ: “Γεννήθηκα στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς. Στην πιο γιορτινή μέρα του καλοκαιριού.

15 Αυγούστου.

Έτσι κύλησαν τα παιδικά χρόνια στο νησί. Σαν σε γιορτή. Μουσική, πολύ τραγούδι, καντάδες στο σπίτι, παιδική χορωδία, συγκροτήματα, πιάνο στο ωδείο. Και μετά ο ερχομός στη μεγάλη πόλη.

Αθήνα.

Από τους πρώτους ανθρώπους που γνώρισα η σκηνοθέτις Μέμη Σπυράτου. Συμμετοχή σε πολλές μουσικοθεατρικές της παραστάσεις. Τη μισή μου μέρα στην Αθήνα την περνούσα στο τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Την υπόλοιπη στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Δεύτερο σπίτι η γωνία Μάγερ και Μαιζώνος. Σπουδές πιάνου, ανώτερων θεωρητικών, φωνητικής στο σύγχρονο τραγούδι. Και δυο αγαπημένες δασκάλες, Φιλιώ Επιφανίου και Στέλλα Μακρυγιάννη. 5 χρόνια βουτηγμένος στη μουσική.

Το ημερολόγιο δείχνει Σεπτέμβριος 2016.

Και το εισιτήριο Charles de Gaulle, Παρίσι. Μεταπτυχιακό και ενάμιση χρόνος γεμάτος μουσικές εμπειρίες. Προσωπικές παραστάσεις στους καθεδρικούς ναούς Chapelle Saint Libert και Église Saint Denis. Πολυποίκιλο κοινό με την μουσική να μας αγκαλιάζει όλους. Αυτό τον κόσμο, είπα, θέλω. Θυμάμαι, ακόμη, να με παίρνει τηλέφωνο ο παραγωγός Γιώργος Μακράκης. «Θα συμμετέχεις στη μουσική παράσταση “To Πατάρι του Φλόκα” με τον Μανώλη Μητσιά». Παράσταση-αναβίωση του ιστορικού παταριού του «Φλόκα». Χαρά απερίγραπτη.

Ιούνιος 2017. Επιστροφή στην Αθήνα.

Ξεκίνημα Διδακτορικού. Διαβάζω: «Αναζητούνται νέοι ερμηνευτές για τον κύκλο Μάνου Χατζιδάκι στην Εθνική Λυρική Σκηνή». Ακρόαση και συμμετοχή ως σολίστ στο έργο «Η Εποχή της Μελισσάνθης» τον Νοέμβριο του 2017 και στην επανάληψή του τον Φεβρουάριο του 2020.

Ακολουθούν προσωπικές παραστάσεις. Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Ταινιοθήκη της Ελλάδος κ.α. Το πρώτο μου τραγούδι, «Στην μέση της Ερμού». Σε στίχους Άρη Δαβαράκη και μουσική Νίκου Μερτζάνου. Μελοποιημένη ποίηση Καβάφη από τον συνθέτη Νίκο Πλάτανο στο λεύκωμα Καβάφη επιμέλειας Λένας Σαββίδη. Σημαντικές στιγμές, επίσης, η συμμετοχή μου στη παράσταση-αφιέρωμα στην Λίνα Νικολακοπούλου στο Φεστιβάλ Λιπασμάτων και σε μια σειρά παραστάσεων-αφιέρωμα στο σπουδαίο στιχουργικό έργο του Άρη Δαβαράκη στο Θέατρο Άλσος.

Άνοιξη 2022 και μετά από μια παύση σχεδόν 2 χρόνων στις ζωές μας, με βρίσκει στη μουσική παράσταση «2 Φωνές το 22» στο Θέατρο Τέχνης Ασωμάτων με τη νέα ερμηνεύτρια Χριστίνα Σαμαρά σε τραγούδια νέων δημιουργών και τραγουδοποιών και σε καλλιτεχνική επιμέλεια Α. Δαβαράκη.

Σεπτέμβριος 2022 και ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΦΤΕΡΑ κυκλοφορούν!

Στα όμορφα επόμενα που η ζωή θα φέρει!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *